PrimeTech
  Import »
Prelucrare

Meniul Prelucrare ofera optiuni pentru adaugare/modificare/stergere carte, import si gestiune inventare.

In cadrul submeniului Import, se pot importa date despre carti de la alte biblioteci. Aceste biblioteci pot fi accesate selectand link-ul corespunzator. Se introduce un titlu care se doreste a fi cautat, si se apasa butonul Cauta sau Enter.

Alegeti de unde doriti sa faceti import de carte.

Daca ati gasit cartea cu datele cautate atunci puteti confirma importul apasand butonul Confirmare. Dupa apasarea acestui buton, datele cartii sunt introduse in baza de date, insa puteti efectua modificari asupra ei in macheta care apare.

Sunteti informat ca importul s-a facut cu succes si puteti modifica datele cartii nou-introduse.

Submeniul Inventare va ofera posibilitatea de a adauga noi numere de inventar pentru o carte. Astfel, multiple exemplare ale unei carti pot fi accesate in mod separat. Odata ce ati introdus un numar de inventar, observati operatia in tabel. Astfel va puteti asigura ca nu introduceti doua exemplare cu acelasi numar de inventar.

Sunteti avertizat atunci cand introduceti acelasi numar de inventar de doua ori.

Daca doriti sa modificati sau sa stergeti un numar de inventar accesati cu un dublu click un numar de inventar din tabel si in macheta pentru Modificare Inventar efectuati modificarile dorite.

Puteti accesa meniul de Prelucrare si in mod direct prin butonul Prelucrare Carte.

Submeniul Adaugare ofera posibilitatea de a introduce datele unei noi carti sau de a modifica datele uneia deja existente. Astfel, introduceti un titlu, si apasati butonul Verifica. In tabelul rezultat, veti avea intotdeauna pe prima linie titlul pe care l-ati introdus pentru cautare. Acest titlu face referire la posibila adaugare a unei noi carti.

Daca efectuati un dublu-click pe acest titlu, se va genera macheta de adaugare/modificare carte. Introducerea de noi date se poate face si cu ajutorul unei liste din care sa selectati o valoare. De exemplu, pentru a adauga in campul Tipografie o tipografie pe care ati mai introdus-o, plasati-va pe campul Tipografie si apasati combinatia de taste CTRL+INS (Control+Insert). Va aparea un mic chenar in care puteti face cautare rapida. Astfel, pentru a introduce numele tipografiei Romcart efectuati o cautare scriind primele litere ale acestui nume (de ex.: 'rom'), apoi puteti sa o cautati in lista si sa o selectati ca valoare pentru campul Tipografie.
Nota:
Daca nu gasiti in lista valoarea cautata, atunci o introduceti manual. Acest lucru este necesar doar o singura data, deoarece dupa ce ati introdus o noua valoare aceasta va aparea ulterior in lista de cautare.

In campurile din macheta de prelucrare se pot introduce texte care pot contine caractere precum +, -, ;, @ sau altele.

  Import »

RSS Feed Flux RSS