PrimeTech
  Căutare »
Utilizatori - Adăugare

La adaugarea unui cititor unele campuri trebuie completate obligatoriu. Acestea sunt marcate cu *. Unele campuri se bazeaza pe selectarea unei valori din lista. La campul Data Nasterii, aveti atasat un calendar cu care se poate cauta mai usor data nasterii. Selectati anul, luna si apoi ziua din acest calendar. Daca doriti sa introduceti data manual, introduceti sub forma AAAA-LL-ZZ, unde AAAA = anul, LL = luna, ZZ = ziua. (Remarcati ca intre acestea se pune semnul "-" (minus))

Selectarea unei valori din lista cu valori predefinite:

Unele campuri sunt obligatorii:

Campul CNP (Cod Numeric Personal) este filtrat cu un algoritm standard de validare. Astfel, pentru cetatenii Romaniei, CNP este verificat cu acest algoritm. Daca aveti mesajul "CNP invalid" e posibil sa fi introdus gresit CNP.

Confirmarea operatiei de adaugare in bazele de date a cititorului.

Confirmarea operatiei de modificare in bazele de date a cititorului.

Submeniul Cautare va permite sa realizati o cautare avansata a cititorilor. Trebuie sa completati cel putin un camp. Este posibil ca in tabel sa nu fie afisati toti cititorii rezultati in urma cautarii, din cauza unor limitari (necesare pentru conectarile prin internet). Totusi, daca doriti o lista completa puteti utiliza butonul Export, pentru a trimite datele rezultate in urma cautarii in fisiere text sau Excel.

Puteti face si o ordonare crescatoare dupa un anumit camp selectand valoarea dorita pentru "Ordoneaza dupa:".

In cadrul meniului de cautare puteti selecta un cititor pentru a-i modifica datele personale cu un dublu click pe numele acestuia. Se va afisa o fereastra in care puteti sa modificati datele cititorului. De aici puteti accesa meniurile pentru Imprumut prin butoanele Imprumut Carte si Istoric Imprumut.

Submeniul Modificare se comporta asemenator cu fereastra de mai sus.

Un cititor poate fi sters din submeniul Stergere numai daca nu a imprumutat carti. In caz contrar, datele sale raman in baza de date, pentru a fi folosite in generarea statisticilor bibliotecii. In loc sa fie sters, unui cititor i se poate schimba Starea contului din Activ in Blocat. Astfel, atata timp cat are contul blocat, nu va putea imprumuta carti.

  Căutare »

RSS Feed Flux RSS