PrimeTech
  Istoric »
Circulaţie

Meniul Circulatie va permite sa efectuati imprumuturi pentru cititorii inscrisi la biblioteca. Acest meniu contine submeniuri pentru realizarea efectiva e imprumutului, consultarea istoricului unui cititor si consultare listei cu cititorii care au depasit termenul de imprumut. Pentru efectuarea unui imprumut selectati submeniul Circulatie > Imprumut si introduceti barcode-ul corespunzator cititorului.Daca barcode-ul introdus este corect atunci se vor afisa informatiile cititorului in partea dreapta precum si cartile pe care acesta le-a imprumutat.

Pentru efectuarea unui imprumut, introduceti barcode-ul de carte si apasati butonul Imprumuta/Restituie. In acest caz, daca acest barcode exista, veti primi un mesaj de confirmare a imprumutului. Butonul Prelungire va permite sa prelungiti termenul de imprumut pentru o carte. Mai intai selectati o carte din tabelul cartilor imprumutate printr-un dublu-click pe acea carte sau introduceti barcode-ul corespunzator si apoi apasati butonul Prelungire.

Daca doriti sa rezervati o carte pentru un cititor, atunci introduceti barcode-ul cartii si apasati butonul Rezervare. In partea din dreapta se gasesc cateva butoane pentru datele cititorului. Butonul Istoric Imprumut va afiseaza in tabel cartile imprumutate de acel cititor de la inscriere. Odata apasat acest buton isi schimba efectul iar o noua apasare va afisa cartile imprumutate in acest moment. Butonul Istoric Rezervari va afisa in tabel toate rezervarile efectuate de cititor. Butonul Date Personale va trimite in meniul Cititor > Modificare de unde puteti vizualiza datele cititorului. Butonul Export va permite transferul datelor din tabel in fisiere de tip text sau Microsoft Excel Document. Astfel, puteti avea datele rezultate in fisiere. Se poate face export pentru Istoric Imprumut, Istoric Rezervari sau Imprumut.


Daca barcode-ul introdus nu se afla in baza de date atunci veti primi un mesaj corespunzator. Puteti imprumuta o carte chiar daca nu exista in numerele de inventar.

Puteti rezerva o carte pentru un cititor.

Prelungirea termenului de restituire al unei carti.

Tabel cu mesaje:

Nr. crt.
Mesaj
Explicatie
1
Nu a fost gasit nici un cititor cu acest barcode Introduceti un barcode corect pentru cititorul cautat.
2
Nu ati introdus un barcode valid. Barcode trebuie sa nu fie 0 si nici vid.
3
Numarul de inventar: x este imprumutat cititorului: y cu barcodeCititor: z Acest numar de inventar nu poate fi imprumutat intrucat este imprumutat deja unui alt cititor.
4
NU puteti imprumuta o carte care este rezervata. Va rugam stergeti rezervarea pt. barcode x. O carte rezervata nu poate fi imprumutata.
5
Bibliotecarul: 'bibliotecar' nu are drepturi in gestiunea: 'Imprumut' Nu aveti acces in anumite gestiuni.
6
Contul acestui cititor este blocat !!! Contul acestui cititor este blocat, probabil pentru ca nu a restituit la timp cartile imprumutate.
7
Ati atins limita maxima de carti pentru regimul de imprumut: 'Imprumut' Nu se pot face mai multe imprumuturi decat s-au stabilit pentru un regim de imprumut.

O carte rezervata nu poate fi imprumutata:

Restituirea unei carti:

Butonul pentru Imprumut:

Optiunea pentru export de date:

Alegeti locatia unde va fi salvat fisierul cu datele exportate. Puteti sa schimbati numele acestui fisier. Browserele obisnuite afiseaza o caseta in care vi se cere sa deschideti fisierul pentru citire sau sa il salvati. Este recomandat sa salvati mai intai fisierul si apoi sa il deschideti pentru a fi citit.

  Istoric »

RSS Feed Flux RSS